Brodsko-posavska županija objavila je javni natječaj za financiranje programa/projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija koje doprinose razvoju poljoprivrede na području Županije za 2021. godinu.

Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu Brodsko-posavske županije poziva udruge i ostale neprofitne organizacije da se prijave za financijsku podršku programima, projektima i manifestacijama koji doprinose razvoju poljoprivrede i očuvanju ruralnog prostora na području Brodsko-posavske županije.

Udruge i ostale neprofitne organizacije sukladno ovom Javnom natječaju mogu prijaviti jednokratne aktivnosti za sljedeća područja financiranja: Podrška u osnivanju te radu i organizacijskom razvoju udruga s područja županije, Edukacija članova udruga kroz organiziranje i sudjelovanje na tečajevima, osposobljavanjima i posjetima oglednim proizvođačima i uzgajivačima. Organizacija manifestacija (pokladna jahanja, Poljoprivredno poduzetničke ideje 2020., Nacionalna izložba lipicanaca i pasa, Natjecanje orača, Izbor najuzornije seoske žene), i sudjelovanje na izložbama i sajmovima u svrhu prezentacije, promocije i unapređenja trženja  poljoprivrednih proizvoda i njihovih prerađevina.

 

Ukupno planirana vrijednost natječaja je 930.000,00 kn.

 

Najniži iznos financijskih sredstava koji se može odobriti za financiranje pojedinog programa/projekta/manifestacije je 3.000,00 kuna, a najviši do 40.000,00 kn.

 

Rok za podnošenje prijedloga programa/projekta/manifestacija je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. studenog 2021. godine.

 

Izvor: Agrobiz.hr

Fotografija: martaposemuckel/Pixabay